2023. szeptember 21.
   
Text Size
imageimage
Szolgáltatás Nálunk mindíg kedvező árakat talál, próbálja ki a munkánkat!
Válasszon minket!   Elgondolkodott már azon, mi lett volna, ha Andrea Bocelli, Ray Charles, vagy Stevie Wonder nem épített volna zenei karriert azért, mert nem lát?...  

 

Tájékoztató

Tájékoztatás
az Egyesület a Sérült Emberekért szervezet által megnyert
ÉAOP-5.1.3-10.-2010-0023 számú, „Közös LÉPÉSEK a hátrányos helyzetű emberek
helyzetének
javításáért és az Egyesület a Sérült Emberek
szervezet megerősítéséért
” című projektről

A támogató levelet, amely szerint nyertünk az Észak-alföldi Regionális Operatív Program ÉAOP-5.1.3-as pályázati kiírásán 2011. májusában kaptuk meg, ami alapján a vásárolni kívánt ingatlant leelőlegeztük a vételár 50 %-ával. 2011. május 26.-án visszaküldtük a támogató levélben írt feltételek teljesítését. Ezután módosítani kellett a költségvetésünket, így 2011. augusztus 12.-ével kaptuk meg az újabb támogató levelet.     
A pályázat keretében kértünk és kaptunk előleget, melynek összege 12.500.000.-Ft. volt. Ennek ellenére a projektünket a tervezett 2011. június 1.-jével kezdtük meg a szükséges tárgyi eszközök vásárlásával. Közben még 2011. június 7.-ével elküldtük az egyszerű közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívását három képző intézménynek a pályázatban megvalósításra kerülő tréningek és képzési szolgáltatások megvalósítására, melyet a Türr István Képző és Kutató Intézet nyert el. Megkezdtük az árajánlatok bekérését, valamint a tréningekre a toborzást.
Ennek keretein belül szórólapokat helyeztünk el több helyen, a régió Munkaügyi Központjaiban, partner szervezeteknél, többek között a Fehér Bot Alapítványnál, családsegítőknél stb. A Látássérültek Észak-Alföldi Regionális Egyesülete segítségével 1500 látássérült személynek jutattuk el a felhívásunkat a tréning és a képzés lehetőségéről. Ezen előkészítő folyamatok után a jelentkezőket nyílt napra invitáltuk – szeptember 14.-ére két időpontban a sok jelentkezőre való tekintettel, ahol bővebb tájékoztatást kaphattak az általunk nyújtott képzési lehetőségről.
Fél órával a nyílt nap megkezdése előtt sajtótájékoztatót tartottunk, melyen a helyi médiát informáltuk a kínálkozó lehetőségről, az Alföld TV és a Régió Rádió jelent meg. Szeptember 9.-én elindítottuk az első két tréning csoportot, párhuzamosan 8 órától 12 óráig és 12 órától 16 óráig.
A délelőtti csoportban 8, a délutániban pedig 10 fő vett részt.

Sajtotajekoztato01_1

Sajtotajekoztato02_1

A második turnushoz kapcsolódó nyílt napunk 2011. október 6.-án került megrendezésre 17 fő előzetesen érdeklődőből 11 vett részt, míg a harmadik, egyben utolsó ilyen eseményre november 16.-án került sor 14 érdeklődő mellett 8 jelentkezővel.
A második turnus – az elsőhöz hasonlóan – két párhuzamosan futó csoporttal zajlott le, délelőtt 10, délután 11 fővel.
Az utolsó turnus egy délelőtti csoportot foglalt magában, 11 fővel. 1-1 tréning 4 hétig tartott, így lehetőségünk volt megismerkedni közelebbről a résztvevőkkel, a problémáikkal, családi hátterükkel.

Összesen 107 fő jelentkezett a tréningre. A jelentkezők közül 50 személy visszamondta a jelentkezését a tréning megkezdése előtt.
A tréning kezdetekor 7 fő mondta vissza a jelentkezését. A tréningen résztvevők közül 6 fő helyezkedett el a tréning ideje alatt.
A tréninget követően további 4 fő helyezkedett el.

Ez azt jelenti, hogy a tréningnek köszönhetően összesen 10 fő, azaz a résztvevők 20 %-a tudott munkát találni.

Tanusitvany01_1

Tanusitvany02_1

Természetesen a továbbiakban is követjük a résztvevők sorsát. A tréning ideje alatt folyamatos pszicho-szociális támogatásra volt szükség, hogy programba tarthassuk a résztvevőket. Folyamatos kapcsolatban álltunk a tréninget lefolytató Türr István Képző és Kutató Intézettel, hogy komplex módon lássuk a csoportokban résztvevők helyzetét. Minden hónapban rádiós közösségi műsort készítettünk a résztvevőkkel az egyesületünk internetes rádiójában a Lépés rádióban, melynek címe: Közös Lépések – a pályázat címéhez igazodóan.

csoport01_1

Tanusitvany03_1

A tréning ideje alatt két alkalommal is töltettünk ki kérdőívet a résztvevőkkel, első alkalommal arról, hogyan találtak rá a lehetőségre, személyes adataikat vettük fel illetve hogyan próbáltak eddig munkát találni, élnek-e bármilyen fogyatékossággal.
A második alkalommal elégedettségi felmérést végeztünk a körülmények, a trénerek és a foglalkozások kapcsán, hogy a megfelelő minőség biztosított legyen.

csoport02_1

Mindezek után 2011. decemberében elérkezett a kiválasztás ideje. 24-en jelezték, hogy szeretnének bekerülni a képzésbe. A Képző Intézettel közösen felvételi eljárást folytattunk le. A szempontok a következőképpen alakultak: az írásbeli felvételin nyújtott teljesítmény a pontszámok 20%-át adták, a szóbeli elbeszélgetés 30%-ot, míg a tréningen való részvétel (jelenlét, együttműködés, alkalmazkodó képesség, teljesítmény a feladatokban) 50%-ot tett ki maximum.

2012. január 9.-ével elindult 16 fővel a rádió-műsorszerkesztő munkatársa OKJ-s képzés.
Azóta folyamatosan minden nap 8 órától 12.15 óráig tart a képzés.

studio01_1

studio02_1


A résztvevők már túl vannak az első modulzáró vizsgákon is. A napi képzés után a résztvevők közül 1 fő önkéntesként híreket szerkeszt az internetes Lépés rádiónknak. 2 fő – hétfőn és pénteken – 12 órától 14 óráig szórakoztató műsorban szintén önkéntesként társ-műsorvezetőként vesz részt.

hirszerkesztes_1

 

További 1 fő hírolvasást vállal, szintén önként.

Névnapok

Tegnapelőtt: Vilhelmina
Tegnap : Friderika
Ma: Máté, Mirella
Holnap : Móric
Holnapután : Tekla, Líviusz

rehabjob link

Hőtérkép
Hőtérkép

Széltérkép
Széltérkép
Forrás:www.idokep.hu

Elérhetőségeink

  • Elnök: Holló Márta
  • Postacímünk: 4025 Debrecen, Hatvan utca 28. fszt. 1.
  • Székhely: 4025 Debrecen, Hatvan utca 28. fszt. 2.
  • Telephely: 4025 Debrecen, Hatvan utca 28. fszt. 1.
  • E-mail: info[kukac]egyse.hu
  • Mobil: 06 (20) 975-8220
  • Telefon: (52) 504-900
  • Fax/Telefon: (52) 321-454

 


Nagyobb térképre váltás